Neem contact op

Praktijk van der Doorn

Gerbrand van der Doorn

Met 30 jaar ervaring als fysiotherapeut, manueel therapeut en echografie werk ik met veel plezier om cliënten te begeleiden in hun herstel. Mijn praktijk Echo-Adfysio is sinds 2013 gevestigd in de Willibrordus Busines Centrum in Heiloo. Lichamelijk functieonderzoek in combinatie met dynamisch beeldvormend echo onderzoek van spieren, pezen en gewrichten geeft een duidelijke diagnose. Hierdoor ontstaat inzicht in oorzaak, gevolg en herstel.

Ondanks de brede ervaring bleek nog niet voor elke klacht een optimale oplossing. Verstijvingen in het bindweefsel vormen symptomen van fysieke, mentale of emotionele aard. Craniosacraal therapie bleek een waardevolle aanvulling die bijdraagt aan herstel en vitaliteit. Deze lichaamsgerichte en holistische therapie stimuleert het zelf herstellend vermogen van ons lichaam. Wanneer verstijvingen in het bindweefsel worden losgemaakt, ontstaat er een diepe ontspanning in het lichaam. Dit gebeurt door een zachte manuele en subtiele behandeling.

Door een persoonlijke ervaring raakte ik bekend met craniosacraal therapie. Een behandelvorm in de complementaire zorg (alternatieve geneeswijze).  Deze behandelmethode leerde mij om meer contact te maken met mijn lichaam. Ik leerde meer voelen en waarnemen welke signalen mijn lichaam gaf. Ik ervaarde een diepe ontspanning wat maakte dat ik aan het einde van de dag nog genoeg energie had om ook s’ avonds nog leuke dingen te doen. Het bracht meer rust in mijn hoofd en in mijn lijf. In 2021 heb ik de 4 jarige erkende HBO opleiding aan het Upledger Instituut Nederland met succes voltooid. Mijn registratie bij de beroepsvereniging VBAG maakt dat behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende ziektekosten verzekering.

Het unieke én tevens de kracht van mijn praktijk is dat de reguliere zorg; fysiotherapie, manueel therapie en echografie, (echo-adfysio) hand in hand gaat met de complementaire zorg; in de vorm van craniosacraal therapie, (praktijk-vanderdoorn)

Een waardevolle combinatie behandelmogelijkheden voor herstel en vitaliteit. Met mijn kennis, kunde en ervaring wordt na het onderzoek een duidelijke uitleg en informatie gegeven. In overleg wordt besproken welke behandeling of combinatie van behandelingen nodig zijn om herstel en vitaliteit te bevorderen.

 

Craniosacraal therapie helpt bij:

Fysieke klachten aan; Rug, nek, heup, schouders en kaak. Bewegingsbeperking in het lichaam, voorhoofdsholteontsteking, hoofdpijn, migraine, tinnitus, littekens na een operatie, klachten na een intense bevalling, botbreuken, trauma’s na bv een ongeluk, ademhalingsproblemen, astma, restklachten na (long) COVID.

Mentaal en emotionele klachten, (psychochosomatisch): niet lekker in je vel, slaapstoornissen, lusteloosheid, hyperactiviteit, burn-out, stress gerelateerde klachten, vermoeidheid, spanningen, post traumatisch stress stoornis (PTTS), verwerkingsproblematiek, rouw.

Downloads

Brochure client

Download hier

Privacyverklaring

Download hier

Intakeformulier

Vul hier alvast in

Brochure collegae

Download hier

Praktijkregelement

Download hier

Tarieven

Het tarief is € 50,- voor een half uur behandeling en € 80,- voor een uur behandeling. De vergoeding door de ziektekosten verzekering is volgens de voorwaarden Van de aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijze.

Vergoeding craniosacraal therapie